Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép

Szerda, 2017 Október 18. 05:43


Mediterrán konyha

tengeri_vacsora.jpg

A halászok a partok mellet halásznak, nem merészkednek bárkáikkal a mély vízre. Legtöbbször a hálójukba akad barbun, zubatac, arbun, orada hal, rák, kagyló, tintahal, polip. A halakat gradele, lešo, brodet és roston való sütéssel készítik el. Sütés után bekenik a halakat fűszernövénnyel, legtöbbször rozmaringgal. Öntetként adják a fokhagyma szószt és olíva olajat salátával és zöldséggel.

A halat a” lešo “ módszerrel vízben főzik olajjal, ecettel, hagyma, babérlevéllel fűszerezik. Blitvával tálalják ( hasonló mint a spenót levél), igazán jó választás vacsorára.

Brodettet több féle fajta halból készítenek ( krnja, škarpina, murija, skakva, sipa). Mellé szervíroznak kukorica kását.

lignje.JPGskakavac.JPGBrodetto.jpg
Grillezett_tintahal1.jpgGrillezett_tintahal2.jpg
Tenger_202.jpgTenger_203.jpgTenger_205.jpg
Tenger_216.jpgTenger_217.jpgTenger_218.jpg
Tenger_219.jpgTenger_220.jpgTenger_221.jpg
Tenger_279_(2).jpgTenger_280_(2).jpg 

Google
 
Web www.montenegro-info.hu


Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép
E-mail: webmaster@montenegro-info.hu
Copyright © 2006-2014 MonteNegro-Info Team